Sayfalar

16 Mart 2014 Pazar

O masum bir çocuk muydu? Yoksa şuurlu bir devlet düşmanı mı?

ekmek almaya gidiyordu, masum çocuk, başından vuruldu, gaz kapsülü, berkin elvan, berkin, gerçek yüzü, gizlenen gerçekler, medyanın yanlış yönlendirmesi, marjinal örgütler, pkk, alevilik, cem evi,
Berkin Elvan'ın gerçek yüzü
14 ya da 15 yaşında biri belki çok yetişkin, seviyeli, eğitimli ve tecrübeli bir insan değildir ama çocuk da değildir. İnsanın fıtratından/yaratılışından gelen vasıfları vardır. Aklı yeni yeni başına gelmeye başlayan ve hiçbir ahlaki eğitim almayan bir insan bile bir başka insana acı verecek bir fiil işlediği vakit, fıtratından gelen acıma duygusu ve vicdanı onu rahatsız eder. Ve bu hareketini derhal terk ettirir.

Fotoğrafta gördüğün o Berkin ise bizim devletimizin polisine gül değil taş atıyor. Belki hiç denk gelmiyor. Belki bir polisin kafasına ya da gözüne denk geliyor. Belki oralardan geçmekte olan bir sivili yaralıyor. Neticede aklı başına gelmiş, çocukluktan çıkmış biri, hiç vicdani sıkıntı yapmadan, görevini yapmakta olan, hiç tanımadığı devlet memurlarına canlarını yakacak saldırıda bulunuyor. Halbuki bu memurlar o an için Berkin'e ve benzerlerine ne taş ne de kurşun, sadece gaz atıyor.

İşte bu hareketi Berkin'i bir davanın mensubu olmaktan, bir hak arayışçısı olmaktan, bir gösterici olmaktan çıkartıp bir haksızlığı sergileyen, mala ve cana kasteden EŞKIYA yapıyor. Bu hareketi devleti takmadığının, otoriteyi hiçe saydığının ispatıdır. Böyle bir bakış açısında olan birisinin polis tarafından, takmadığı devlet tarafından hizaya sokulmuş olmasından dolayı bir vicdani sıkıntı duyacak kadar hukuksuz ve cahil birisi değilim.

Kendisine acımayanlara acıyacak kadar ruhi sıkıntılı birisi de değilim. O yaşında ne işi varmış orada? Onun yaşında iken ben hiç kimseye taş atmıyordum. Devlete ya da polisimize düşman gibi bakmıyordum. Çocuksa gidip misket oynasaydı arkadaşları ile? Ama belki de o misketleri attı elindeki sapan ile?

Haydi hep beraber bir tatbikat yapalım. O olayların benzeri bir durumu canlandıralım ve oraya çocukları getirip bırakalım. Bakalım korkudan ağlaşıp duracak ve yerlerinde çakılıp kalacaklar mı, yoksa çocukça bir refleks ile koşar adım oradan kaçacaklar mı?

| mFs

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar