Sayfalar

15 Mart 2014 Cumartesi

Biraz samimiyet arkadaşlar!

berkin, berkin elvan, ekmek almaya gidiyordu, pkk, eylem, gösteri, taş, sopa, şişe, sapan, anne sen kaçamazsın, polis, kimdir, gerçek yüzü, gizlenen gerçekler,
Berkin Elvan 29 Mayıs 2013 tarihinde Okmeydanı'nda polise taş, şişe ve sopa ile saldıran gurubun içinde.

Samimi Müslümanlar olarak, aynı inançtan ve görüşten olmadığımız vatandaşlarımıza karşı da adil olmak istiyoruz ama her gayrete geldiğimizde bu kişilerden ya da topluluklardan samimi olmayan hareketler görüyoruz.

Ortalık yıkılıyor "Ekmek almaya gitmişti.", "Daha çocuktu.", "Anne senin ayağın sakat, bir şey olursa kaçamazsın. Ben gideyim ekmek almaya demişti" ve daha neler neler malzeme edilerek ajitasyon yapılıyor. Meydanlara ekmekler konuluyor, insanlar bağırıyor, öfke sel olup akıyor. Ve bütün bunların altından yine kirli bir tezgah çıkıyor. Yine samimi olmayan basın mensupları ve kurumları çıkıyor.

Bu resimdeki hiç ekmek almaya giden bir çocuğa benziyor mu?


Öncelikle 14-15 yaşına gelmiş birini çocuk kabul etmiyorum. Çocuk olsa gider misket oynar. Ama bakın polislerin karşısında, elinde sapan taş atacak kadar, o hengameden korkup evine kaçmayacak kadar aklı başında.

Sadece gösteri yapmış olsa, suça karışmamış olsa, devleti karşısına almamış olsa, devlet gücüne isyan ederek şiddete başvurmamış olsa yine tamam... Ama bu çocuğun(!) savunabileceğiniz bir yanı yok. Hangi görüş ve inançtan olursa olsun, devleti karşısına alan ve devlet otoritesini takmayıp şiddete başvuran herkes suçludur ve savunulamaz. Bize de onlarca yıldır devleti ele geçirenler tarafından her türlü zulüm yapıldı ama biz fitne çıkaranlardan olmadık. Kendi devletimizin polisine ve askerine karşı şiddet kullananlardan da olmadık. Olmayız da. Olanları savunmayız da. Savunanları bir davanın ehli bilmeyiz de...

| mFs

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar